Omnimark verhoogt veiligheid wegenwachters

Omnimark heeft een cruciale rol gespeeld bij het verhogen van de veiligheid van wegenwachters op de weg. Al ruim veertig jaar zijn we betrokken bij de bestickering van de Wegenwacht auto’s met onder andere retro-reflecterende folies.

Recentelijk ging een multidisciplinaire werkgroep met onder andere de ANWB Merkenwacht, ANWB Arbodienst en Omnimark aan de slag met één centrale vraag: het verhogen van de veiligheid en het welzijn van de gebruikers. In dit project werd gebruik gemaakt van onze kennis en inzichten over pech hulpdiensten in het buitenland.

Dat er niet over een nacht ijs is gegaan blijkt uit het feit dat we anderhalf jaar bezig zijn geweest met het visualiseren, toetsen en testen van verschillende ontwerpen en prototypen. Het uiteindelijke ontwerp moest voorzien in een betere herkenning van de Wegenwacht en een optimale zichtbaarheid in het donker.

Elk jaar worden zo’n 150 nieuwe auto’s van de Wegenwacht op deze manier voorzien van nieuwe retro-reflecterende bestickering. Ten behoeve van een sluitend programma voor schadeherstel is het online OmniLink beheer-en onderhoudssysteem ingericht. Wij zijn daardoor in staat alle elementen in het proces op het juiste moment op de juiste plaats bij elkaar te krijgen.

Anwb

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in