Kunstreprodukties Stedelijk Museum

Hedendaagse kunstconcepten en de ontwikkeling van digitale printtechnologie geven elkaar de hand. Steeds vaker wordt Omnimark betrokken bij het produceren van kunstconcepten in musea.

Plan van aanpak Omnimark

Regelmatig gaat het om het vertalen van conceptuele ideeën in folie op muren. Het zijn aansprekende, minder commerciële projecten, die echter veel van het innovatief vermogen vragen. Beeldende kunstenaars zijn kritisch, omdat hun concept vertaald en uitgebeeld moet worden door derden. Daarom vindt Hwie-Bing Kwee, directeur Omnimark, het belangrijk om eerst te luisteren en het concept te vertalen naar technisch realiseerbare oplossingen. Door de dialoog met de kunstenaar ontstaat er ook vertrouwen. Geduld, heldere technische adviezen en planmatig werken om alles op tijd gereed te krijgen zijn daarbij belangrijk.

Reprodukties Stedelijk Museum

In het verbouwde Stedelijk Museum in Amsterdam heeft Omnimark drie kunstconcepten van gerenommeerde kunstenaars gereproduceerd. Kleurrijke fotografie concepten van de Amerikaans kunstenares Louise Lawler, markeren de hal in de nieuwe hoofdentree, opvallende beeldimpressies in teksten van Barbara Kruger op wanden en vloeren van de hoofdzaal en een kunstconcept van Kusama in één van de zalen van de oudbouw.

Voor Omnimark eervolle opdrachten, en ook leerprocessen in samenwerking met de klant.

 

 

 

 

 

 

Foto-credits Gerlo Beernink Photography

stedelijk museum