Omnimark beplakt meterslange treinen
Eurailscout

De knalgele meettreinen van Eurailscout rijden door heel Europa en vallen direct op. De uitstraling van de treinen en de wagons zijn erg belangrijk. Naast dat veiligheid uiteraard voorop staat, moeten ze er ook schoon en representatief uitzien. Omnimark verzorgde de beplakking van de treinen met een weerbestendige en anti graffiti folie.

Omnimark beplakt treinen van Eurailscout

De knalgele meettreinen van Eurailscout rijden door heel Europa en vallen direct op. De uitstraling van de treinen en de wagons zijn erg belangrijk. Naast dat veiligheid uiteraard voorop staat, moeten ze er ook schoon en representatief uitzien. Omnimark verzorgde de beplakking van de treinen met een weerbestendige en anti graffiti folie.

In 2015 raakten Eurailscout en Omnimark in gesprek met elkaar en was er direct een klik. Na een pilot waarin Omnimark de opdracht krijgt om één van de meettreinen van Eurailscout te beplakken met folie volgen al snel meerdere opdrachten. “De opdracht was zo kundig en goed uitgevoerd en de samenwerking verliep erg prettig dat we niet meer verder hoefden te zoeken naar een andere partij voor onze overige treinen”, start Gert Jansen, teamleider bij Eurailscout en verantwoordelijk voor het project. “Het waarmaken van beloftes, het hoge servicelevel, het ontzorgen en het hebben van één vast contactpersoon zijn aspecten die wij erg belangrijk vinden en waarderen in de samenwerking met Omnimark.” 

Beloftes waarmaken

“Eén van de belangrijkste eisen waar de folie aan moet voldoen is een anti graffiti laag. Voorheen werden de treinen geverfd en was het verwijderen van graffiti altijd een flinke en tijdrovende klus met grote kans op lakschade en doffe plekken. Naast de veiligheid van onze treinen vinden we het ook erg belangrijk dat deze schoon en representatief zijn. Graffiti wil je dus zo veel mogelijk voorkomen. Daaraan voldoet de folie met een anti graffiti laag. Omnimark geeft er zelfs acht jaar garantie op en na vier jaar kunnen we zeggen dat het er nog steeds erg mooi uitziet. Het is heel sterk en degelijk materiaal. Omnimark maakt de beloftes meer dan waar.” 

Problemen worden snel opgelost

“Ondertussen zijn er meerdere treinen naar volle tevredenheid beplakt en het valt echt op hoe goed Willfried van der Lee en het team van Omnimark op elkaar is ingespeeld. Binnen 3 dagen is een trein klaar en de monteurs werken hard en serieus en tegelijkertijd straalt de werklust en het plezier ervan af. De werkplaats wordt netjes en schoon achtergelaten en we hebben er geen omkijken meer naar. Daarnaast is de service ook erg hoog. Onze treinen raken nog wel eens beschadigd op het spoor en dit wordt dan adequaat opgepakt en goed opgelost door Omnimark. Er zijn korte lijnen en de communicatie verloopt snel en prettig waardoor problemen snel worden opgelost.”

Omnimark is de totaalaanbieder

Bij de laatste trein heeft Eurailscout de wens om ook de technische bestickering door Omnimark te laten uitvoeren. Iets dat vraagt om precisiewerk. De locatie van de stickers komt namelijk erg nauw. “Ook dit heeft Omnimark naar volle tevredenheid uitgevoerd. Alle stickers zitten op de juiste plek én recht - ook niet geheel onbelangrijk. Omnimark denkt hierin mee en is voor ons een partner geworden waar we het totaalpakket voor het beplakken van onze treinen met een gerust hart neer kunnen leggen. We zijn erg tevreden en blij met de samenwerking.”

Bekijk hier het filmpje van de productie.