Omnimark bestickert KLM vliegtuigen gepersonaliseerd

Vliegtuigen met speciaal ontworpen decoraties genereren een unieke en maximale aantrekkingskracht naar het publiek. Tijdens de EK in Nederland en België waren de afbeeldingen van de voetballers Patrick Kluivert en David Beckham op de door Adidas gesponsorde KLM vliegtuigen een enorme eyecatcher.

Campagne bestickering KLM vliegtuigen door Omnimark

Dit bracht KLM op het idee om aandacht te trekken voor een nieuwe service: het elektronisch bestellen van tickets. De campagne werd genoemd “KLM.com - The World is just a click away”. Omnimark beplakte de KLM toestellen met opvallende teksten en een afbeelding van de vertrouwde zwaan. Het ging om een project van vijftig toestellen waarvoor wij speciale folies voor de beplakking van vliegtuigen gebruikten. Een ander veiligheid aspect vormde de documentatie. Elk gebruikt materiaal moest traceerbaar zijn tot aan de bron. Dit vereiste administratie en documentatie volgens de internationale IATA veiligheidsregels.

Verwijderbare vliegtuigbestickering Omnimark voor KLM

Na deze campagne van een jaar moesten alle beplakkingen weer van de vliegtuigen worden verwijderd. Alles is in een hechte samenwerking met de KLM gegaan, omdat nergens anders tijdoverschrijdingen zo nauw tellen als in de luchtvaartsector. Harm Janssen, van Omnimark: ” Een dag langer in de hangar kan dus echt niet. “Alles op z’n plaats” is nergens anders zo van toepassing als in de luchtvaartsector”. 

 

KLM