Omnimark opereert als adviseur én uitvoerder binnen het OV

Naast een groot assortiment aan diverse zelfklevende producten is het vooral kennis van zaken van de OV exploitatie die een goede samenwerking succesvol maakt.

Binnen het Openbaar Vervoer zijn er veel communicatie toepassingen die zijn op te lossen met folietechnieken. Zowel technische labels met informatie voor de passagiers als complete huisstijl aankleding worden door ons verzorgd.

De invoering van het concessiesysteem in het Openbaar Vervoer heeft er toe geleid dat de corporate uitstralingen op bussen en treinen vaker moeten worden veranderd. Het is daarom lonend om bussen niet over te spuiten maar in kleurfolie te ‘wrappen’. Bussen zijn overdag én ’s avonds op de weg nodig. Daarom moet dit werk veelal buiten de spits om plaatsvinden. Een nauwkeurige planning is daarbij een vereiste, die zonder nauwe samenwerking met de busmaatschappijen onmogelijk zou zijn geweest.

logistiek

Omnimark heeft een hechte relatie met Openbaar Vervoer ondernemingen. Willfried van der Lee, Account Manager van Omnimark kent het OV van binnenuit na jarenlang werkzaam te zijn geweest in deze branche. Zijn ervaring en kennis komen goed van pas, omdat het implementeren van huisstijlen op bussen, taxi’s en treinen vaak een complexe aangelegenheid is. Begrip voor de positie van het vervoersbedrijf, de exploitatie en dus de dienstregelingen is belangrijk. Bekend zijn met de technische en logistieke vereisten in deze branche en een goed logistiek plan zijn de voorwaarden voor een geslaagd project. Daarin wil Omnimark zich graag onderscheiden.

"Omnimark kan zich goed verplaatsen in de behoeften van openbaar vervoer bedrijven" zegt van der Lee. "Het gaat vaak om taxi’s, bussen en treinen. Zo hebben wij een originele routeplanner ontwikkeld die de weg aangeeft naar een effectieve en efficiënte design realisatie". In dit stappenplan is ook de nazorg in geval van schade geregeld.

innovatie

Bij het decoreren van treinen zijn vooral de kwalitatief hoogwaardige eisen die wij aan de folie oplossing stellen van groot belang in de Total Cost doorrekening. Hoge duurzaamheid, kleurechtheid, anti-graffiti bescherming en lage schoonmaakkosten vormen daar de uitdaging. Met kleurfolie en beschermlaminaat worden complete treinstellen in kleur “gewrapped”. Een nauwkeurige planning, gecertificeerde monteurs en tijdige oplevering zijn daarbij een strikte vereiste.

Voor de Rotterdamse Taxi Centrale realiseerden wij de decoraties voor hun taxi’s op biogas. Een extra dimensie in het Openbaar Vervoer waarbij de uitstraling deze innovatie uitbeeldt.

Daarnaast startte TAXI-E in 2011 met een compleet vernieuwd concept: elektrische taxi's die voor een concurrerende prijs tussen Amsterdam en Schiphol rijden. Men was op zoek naar een high-end oplossing voor hun uitstraling en die hebben wij kunnen bieden. Omnimark verzorgt in samenwerking met de leasemaatschappij en de importeur  het totale logistieke proces.