TU Delft - Nuon Solar Team

Met de Nuna zonneauto rijdt Nederland al jaren mee aan de top van de World Solar Challenge, een race van 3.000 km dwars door Australië. Vier keer Goud en twee keer Zilver betekenen een topprestatie van Nederlandse bodem.

Om dit prestigeproject mogelijk te maken, komen de beste studenten van diverse faculteiten van de TU Delft om de twee jaar bijeen. Het resultaat van de samenwerking is een unieke auto die het meest innovatieve neerzet op het gebied van aerodynamica, zonnetechnologie, elektrische aandrijving, industrieel ontwerp, werktuigbouw en elektronica.

Omnimark werd bij de ontwikkeling gevraagd de aankleding voor zijn rekening te nemen. Sinds de Nuna 5 en de Nuna 6 is Omnimark tevens mede sponsor. De decoratie werd gedaan met de inmiddels bekende full wrap folie techniek.

Zowel een gunstig soortelijk gewicht als een perfect glad naadloos oppervlak speelden daarbij een belangrijke rol. Als folieverwerker was ook de samenwerking uniek met de mede sponsor, lakleverancier Sikkens (AkzoNobel),  de leverancier voor superieure coating  van het Vodafone F1 team. Om de luchtweerstand tot een minimum te beperken is de complete wagen in een clearcoat glanslak afgespoten.

Voor Omnimark blijft het een prestigieus project, waarbij de samenwerking met de studenten en het innovatieve karakter een grote motivatie vormen. Sponsoring van kennis, wetenschap en de jeugd past daarbij tevens in onze MVO-visie.

Fotografie-credits

Hans Peter van Velthoven

Jorrit Lousberg

 

Nuon solar team