Hwie-Bing Kwee

"vir audax vir beatus est"

Je rol bij Omnimark? business development: dagelijks volgen of klanten, leveranciers en medewerkers tevreden zijn over wat wij beloven te doen. Innovaties handen en voeten geven en alles in het werk zetten om klanten tevreden te stellen.

Je persoonlijk motto: "De stoutmoedige leeft gelukkig" (vir audax vir beatus est).

Wat was je eerste (bij)baantje? Pakjessjouwer bij Van Gend & Loos in de nachtdienst.

Wat betekent voor jou perfectie? Herkennen van Flow. Sommige zaken kun je niet beheersen maar wel de goede voorwaarden scheppen. Dus soms lukt dat wel en soms niet helemaal. 

Waar lig je 's-nachts wakker van? Als iemand in het gezin ziek is. Voor de rest slaap ik als de beste. 

Met wie zou je een keer willen dineren? Mijn droom was; met Nelson Mandela, Madiba voor de Afrikaners. Ongelofelijk zoals hij zijn tegenstanders tot medestanders heeft kunnen maken. Uitspraken die iedereen begrijpt en de kern raken. De op waarheid gebaseerde film Invictus is ook mijn favoriete film. Ook al is hij nu overleden, zijn gedachte blijft voor eeuwig onder de mensheid. Maar dineren met E. Musk op Mars is ook prima.

Welke tv reclame klassieker vind je het leukst? De Postbus 51 spotjes. Humor met een serieuze toon. Knap gemaakte filmpjes die je niet wegzapt. Verder zijn vooral de Franse Reclamebureaus meester in het componeren van een boodschap verpakt in een reclamefilm. Zie "La Chute du Mur" promotie voor Elektrisch Rijden.

YouTube

Wat is je favoriete boek?"Synchronicity" van Joseph Jaworski. Ik herken beschrijvingen over keuzes in het leven waar ik nu veel aan heb. En meer recent Elon Musk door Ashlee Vance. In de continue zoektocht om je bedrijf succcesvol te maken zou iedere ondernemer dit boek moeten lezen, iedereen heeft een beetje ElonMusk in zich denk ik.

Wat is je favoriete kleur en waarom? Paars. Ik draag het niet, maar ik hou van de lavendelgeur in Zuid-Frankrijk.