Abel combineert comfort taxi met prijs OV

Omnimark wrapt taxi's Abel - header

januari 2016 Abel biedt het gemak en comfort van een taxi en combineert dit met prijzen van het OV. Op dinsdag 12 januari is deze taxidienst van start gegaan met ritten in Amsterdam en Schiphol. Transdev, één van 's-werelds grootste taxibedrijven en eigenaar van onder andere Veolia en Connexxion, steekt tussen de twee tot vijf miljoen euro in de start-up. Abel is gestart met twintig volledig elektrische taxi's, Nissan Leaf's en Kia Soul's, en vijftig taxichauffeurs die exclusief voor Abel rijden.

Goedkoper dan reguliere taxi


Passagiers kunnen eenvoudig via een app op hun smartphone een rit boeken bij Abel. De prijs wordt onder andere bepaald op basis van de haast die de consument heeft en of en zo ja, hoeveel andere passagiers hij/zij de rit wil delen. Het instaptarief bij Abel is €2,50, en daarboven betaalt de passagier één tot twee euro per kilometer. Daarmee ligt de prijs fors lager dan bij de reguliere taxi, die een maximaal starttarief van €2,97 plus een kilometerprijs van €2,18 rekent.

Millenials


Abel richt zich in eerste instantie op 'millenials', twintigers en dertigers die verleidt moeten worden het OV en de fiets te laten staan en meer gebruik te gaan maken van taxi's. David Baars, operations director van Abel: “Wij hebben gemerkt dat er behoefte is aan betaalbaar en sociaal aangenaam vervoer. We zien Abel als alternatief voor het ov, de fiets, de auto en de gewone taxi. Voor de prijs van het ov heb je bij Abel het comfort van deur-tot-deurvervoer in een luxe auto." In een item van AT5 vertelt Baars meer over het concept.

Carwrappen


De unieke stijl, welke de taxi's van Abel zo herkenbaar maakt, is door Omnimark onder strikte geheimhouding voorbereidt in het Fleet Decoration Center in Weesp. Omnimark heeft het complete wagenpark in de speciale, blauwe Abel-kleur ingepakt, middels het Carwrappen folieconcept.