Nuna8 wint de World Solar Challenge

november 2015 Nuna8 heeft voor de zesde keer de wereldbeker naar Delft weten te halen. Het Nuon Solar Team wist met een totale tijd van 33:26:12 over een afstand van 3022 km het Solar Team Twente drie minuten achter zich te houden. Het was de ontknoping van een bloedstollende race. Het Twentse team lag tot de laatste dag aan kop totdat Nuna8 op woensdag een kans zag om de rode zonnewagen uit Twente te passeren.

Bloedstollend spannend

De laatste kilometers van de World Solar Challenge waren zenuwslopend voor het Nuon Solar Team. Nog meer bewolking, een lekke band of een rood stoplicht en de concurrentie zou het team in kunnen halen. Om 3.00 uur Nederlandse tijd kwam Nuna8 toch als eerste over de finish. Onder luid gejuich van het publiek kwam het team samen met Nuna8 over de rode loper binnen in de Australische stad Adelaide. Een groot feest barstte los. Op Victoria Square in Adelaide kleurde het hele plein oranje met teamleden die de overwinning luid vierden.

 

De absolute top

Daarmee kwam er een eind aan een project wat ruim anderhalf jaar heeft geduurd. In de periode vanaf april 2014 begonnen de sollicitatierondes, welke resulteerden in een team met studenten uit diverse studierichtingen: o.a. Technische wiskunde, Aerospace Structures and Materials, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Industrieel ontwerp. Deze groep representeert de absolute top van de TU Delft en dat is overal aan te merken. Voor Omnimark was het fantastisch met hen samen te werken en ook van hen te mogen leren, bijvoorbeeld over hoe de nieuwe generatie samenwerkt.

 

Ongeëvenaarde uitstraling

Omnimark's ondersteuning aan het Nuon Solar Team bestaat uit het begeleiden van het ontwerp van de uitstraling van de Nuna en assistentie bij de productie en montage hiervan. Het ontworpen beeld wordt volledig digitaal geprint op speciale PVC-vrije, 3D-wrapfolie. De finale afwerking is een samenwerking met AkzoNobel-Sikkens, die over deze huid een laag spuit, waardoor de Nuna8 een zeer gesloten, egaal oppervlak heeft verkregen. Door de unieke combinatie van folie met een toplaag ontstaat een uitstraling die weinig teams kunnen evenaren.

Investeren in de toekomst

Omnimark is trots sponsor te mogen zijn van zo'n jong, innovatief team van absolute topstudenten. De motivatie voor sponsoring van en samenwerking met het Nuon Solar Team is gebaseerd op Omnimark's MVO-beleid. Er wordt hiermee geïnvesteerd in innovatie, jeugd (de toekomstige leiders van onze maatschappeij), onderwijs en in de ontwikkeling van technologieën op het gebied van duurzame energie en alternatieve energiebronnen. Omnimark vindt het belangrijk zich voor dergelijke zaken in te zetten en hard te maken.