Nuna7 TU Delft
Nuon Solar Team 2013

breaking news 10-10:
Wij feliciteren Nuna7
met de overwinning
in de World Solar Challenge 2013

oktober 2013 Het Nuon Solar Team van de TU Delft gaat voor goud met de Nuna7. Zij zijn als team deelnemer aan de Challenger klasse op de World Solar Challenge Race 2013. Een tocht van 3.000 km dwars door Australië. 100% Elektrisch aangedreven en uitsluitend op zonne-energie. Nuna7 Inspiratie voor een duurzame toekomst.

Uitslag NOS nieuws

Het doel van het Nuon Solar Team is het winnen van de World Solar Challenge 2013. De deelname alleen al is een topprestatie, want met een volledig zelfgebouwde wagen rijdt men de 3000 kilometer lange tocht dwars door Australië uitsluitend op zonne-energie (dat is toch even 3x uw wintersportreis naar Oostenrijk!). De ruim veertig deelnemende universiteit teams komen vanuit de hele wereld. Vele teams strijden al jaren mee om te winnen. Het team van de TU Delft rijdt al vanaf de Nuna1 aan de top. De Nuna1,2,3 en 4 wonnen Goud en de Nuna5 en 6 Zilver. De zestien studenten van het team Nuna7 willen deze wedstrijd weer winnen en ze gaan dus voor goud. Daarmee willen zij tevens de wereld laten zien wat er mogelijk is op het gebied van high-end technologie en duurzame energie. De World Solar Challenge Race start op 6 oktober en eindigt op 13 oktober. Via de link boven aan deze pagina is de meest actuele wedstrijd stand vanaf volgende week te volgen.

Samenwerken

High-end technologie, dan spreken we over studenten die het beste halen uit henzelf en hun studie en dat toepassen in hun team opdracht. Met name de eigen gedrevenheid en de teamspririt maken vervolgens dat er topprestaties worden geleverd op gebied van o.a. aerodynamica, elektrotechniek, aandrijving, constructie en werktuigbouw.

De ruim 45 betrokken sponsor bedrijven leveren naast een financiële bijdrage veelal ook ondersteuning met eigen expertises en producten. Omnimark heeft de aankleding van de Nuna7 geleverd. Op basis van stickerproductie is een zogenaamde carwrap gemaakt van het nieuwste design. Nadat de body door AkzoNobel volledig was geëgaliseerd hebben wij de carwrap als een strakke huid op de Nuna7 gemonteerd. Vervolgens zijn er verschillende clearcoat laklagen aangebracht met als resultaat één spiegelglad gesloten geheel.

Sponsor waarde

Omnimark ondersteunt dit project met volle overtuiging. Wij leren ook van de wijze waarop het team toewerkt naar de deadline binnen hun draaiboek en we werken graag samen met de andere sponsorbedrijven. Vanuit ons MVO standpunt ondersteunen wij niet alleen innovatie, maar ook de jeugd vormt voor ons een belangrijke schakel in de maatschappij, immers zij zijn de toekomstige leiders.

het NuonSolarTeam 

zie ook nieuws AkzoNobel

AkzoNobel "CreatingTogether"

Hoe werkt de Nuna7 (8,2 MB)