TU Delft ontwikkelt duurzame techniek voor de racerij

juni 2013 Het DUT Racing team is één van de topteams in de Formula Student competitie.

Met een team van 75 studenten uit verschillende faculteiten wordt een innovatieve race gestreden. Het DUT Racing team begrijpt het belang van duurzaamheid en nam daarom de uitdaging op zich om ook met de DUT13 een elektrische Formula Student race auto te ontwerpen en te bouwen. 

 

De essentie

De essentie van de competitie is om de deelnemers praktische ervaring op te laten doen met dit technische en uitdagende project. Door deze competitie worden studenten voorbereid op hun toekomstige carrière als ingenieur of manager. Op verschillende disciplines worden de prestaties beoordeeld waarbij een overall ranking wordt bijgehouden. Met innovaties op het gebied van bouw, mechanica en aerodynamica, electrotechniek en aandrijving voert men momenteel de klasse aan.

De uitstraling

Een kernteam van acht studenten is verantwoordelijk voor het management. Een belangrijk onderdeel vormt de teamspirit onder de studenten. De uitstraling speelt daarbij een belangrijke rol. Voor de nieuwe belijning is een prijsvraag uitgeschreven en het winnende ontwerp is door Omnimark uitgevoerd in de speciale carwrap techniek. De wagen is daarna in de blanke lak gespoten in samenwerking met specialisten van Glasurit Nederland.

DUT-racing

Glasurit