omnimark sponsort wereldrecord human powered speed challenge
Breaking News: 14sep2013 Battle Mountain wereldrecord 133.78km/u volg @HPTDelft

september 2013 HPT-Delft het Delfts-Amsterdamse Universiteits team doet deze week een recordpoging tijdens de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain US. De samenwerking van de twee universiteiten is een krachtenbundeling van hoogwaardige technologische innovaties van de TU Delft en bewegingswetenschappen van de VU Amsterdam.

innovatie op twee wielen

Multidisciplinair is het sleutelwoord bij het HPT-team. De samenwerking tussen de beide universiteiten en de fietsers kent drie specifieke expertise vlakken:

De TU Delft: zij zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van de fiets.

De VU Amsterdam: zij focussen zich op de menselijke kant. Dit betekent dat zij de fietsers selecteren en trainen, maar ze doen verder ook onderzoek naar onderwerpen als ergonomie en het leveren van vermogen.

De fietsers: zij kunnen zich volledig focussen op het klaar maken voor een prestatie op recordniveau.

Het team bestaat uit studenten en sporters die hun vrije tijd aan dit project spenderen, maar sommige teamleden kunnen hun werk bij het team combineren met hun universitaire programma.

velox3

De fiets is één brok techniek waarbij studenten van verschillende faculteiten optimaal samenwerken om te komen tot de beste fiets die ooit gebouwd is. Dit is een doorontwikkeling van de eerder succesvolle velox1 en velox2. Om ook qua uitstraling het beste naar boven te halen is een speciaal ontwerp gemaakt voor de fiets. De uitstraling van het team, maar ook een goede positie voor de betrokken sponsoren en in het bijzonder de hoofdsponsor PostNL komen in dit design goed naar voren. De kleuren spelen daarbij een belangrijke rol. De prominente nederlandse oranje kleur moet ons land sterk benadrukken.

Omnimark - AkzoNobel

Ook in dit project is Omnimark gevraagd de uitstraling te realiseren met de speciale folie carwrap techniek. Daarbij is het complete beeld op hoge resolutie digitaal geprint met inkt zonder oplosmiddelen op een nieuwe type materiaal; wrapfolie zonder PVC. Uiteindelijk heeft AkzoNobel - business unit Automotive & Aerospace Coatings de volledige fiets in de clearcoat lak gespoten en afgewerkt met een coating om de luchtweerstand extra te minimaliseren.

 Voor een eerste live indruk, bekijk de video op YouTube

WHPSC 2013 200 Meter Results

 HPT-Delft

AkzoNobel nieuws

BreakingNews Wereldrecord